Energieneutraal Verbouwen: Stappenplan - Milieu Centraal

Gepubliceerd aug. 25, 21
4 min read

Duurzaam En Energiezuinig Bouwen

Architectenbureau Gruwez

Kattestraat 18, 9700 Oudenaarde, België
+32475491852
Woning bouwen

300 euro per vierkante meter komt. Uiteraard is dit slechts een richtprijs en zijn er nog factoren die deze prijs kunnen doen stijgen of dalen - landelijk huis. Zo speelt bijvoorbeeld de oppervlakte van de woning een heel grote rol. Hoe groter de woning die u wenst te bouwen, hoe hoger de kostprijs ervan zal zijn.

Een huis met grote ramen oogt mooi, en laat ook veel daglicht binnen, maar ramen zijn ook erg duur. Om grote raampartijen te kunnen plaatsen hebt u dan ook weer sterke raamprofielen nodig. Het prijsverschil tussen de verschillende technieken kan bijvoorbeeld ook al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Houd u van luxe? Dan zal de vierkantemeterprijs van uw woning heel wat stijgen.

Energiezuinig Bouwen

Alle bouwplannen starten uiteraard met het aankopen van een bouwgrond. De prijs van grond verschilt per gewest, per provincie en per gemeente. Ook de omgeving is van belang, of u nu bouwt in een stad of op het platte land. Ga ook na wat de draagkracht van uw woning is.

Uiteraard heeft dit al een grote invloed op . Daarom is het aan te raden de stabiliteit van uw bouwgrond in kaart te brengen door middel van een sondering. Wanneer u nu weet hoeveel kost een huis bouwen volgens uw persoonlijke wensen, komt u vaak heel wat hoger uit dan voorzien of mogelijk is - passief bouwen.

Energiezuinig Bouwen

Indien uw kostprijs hoger dreigt uit te vallen dan voorzien, kan u dit laten dalen door bepaalde aanpassingen te doen (Huis bouwen). modern bouwen. Wanneer u bijvoorbeeld geen raad meer weet met uw oppervlaktes, doet u er het best aan om enkel de hoogstnoodzakelijke te behouden: hebt u echt kelders, een garage, een dressing, een grote badkamer, … nodig? Probeer zoveel mogelijk verloren ruimtes te beperken zoals hallen.

Zo is de oppervlakte van uw woning recht evenredig met de kostprijs van de woning. Toch staat een beperkte oppervlakte zeker niet onmiddellijk synoniem met een kleine woning. Probeer de beglazing slechts enkel te voorzien in leefruimtes, en opteer best voor iets grotere ramen dan een veelvoud van kleine venstertjes.

Duurzaam Verbouwen - Verbouw Je Eigen Huis

Probeer te besparen waar kan. Een aantal dingen kan u achterwegen laten of voorlopig op een goedkopere manier oplossen. Bijvoorbeeld op de tegens. Kies bijvoorbeeld eerst voor een goedkopere tweedekeus tegel en vervang deze later door de tegel van uw keuze. Of leg voorlopig enkel vloeren in de ruimtes die u onmiddellijk gaat gebruiken.Bespreek dit best even op voorhand met uw architect zodat u samen enkele alternatieven kunt uitwerken. Woning bouwen. Huis bouwen. Wanneer u zelf van aanpakken weet en handig bent, kan u ook heel wat uitsparen op werkuren. De klussen die u zelf uitvoert duren meestal wel langer dan wanneer u ze laat uitvoeren door werklui, maar als de tijdsduur voor u geen probleem is, is doe-het-zelf klussen die ideale manier om kosten te drukken.

Update Financieringswijzer Energiezuinig Verbouwen

Voorzie ook al tijdens de ruwbouw de nodige ruimtes voor toepassingen die u later nog wilt integreren daar deze nu niet in uw budget passen. U merkt, dat er heel moeilijk een antwoord kan gegeven worden op de vraag wanneer we het zelf doen. Wenst u te bouwen zonder zorgen? Bent u op zoek naar een woning zonder gans de tijd te moeten denken aan tot het volledig afgewerkt is? Kies dan voor een sleutel op de deur bouwbedrijf die naar u luistert en het volledige bouwproces voor zijn rekening neemt en binnen het vooropgesteld budget blijft.

Bij het sleutel op de deur bouwbedrijf Woningen Compere wordt uw budget op voorhand opgesteld. Zij beschikken ook over een uitgebreid lastenboek zodat u weet hoeveel elk onderdeel van uw woning kost. Huis bouwen. Op de site of in de gratis catalogus van Woningen Compere treft u tal van modelwoningen met plan en prijs aan (Woning bouwen).

Wat Kost Duurzaam Bouwen Eigenlijk?

Je Woning Verbouwen Is Flink Duurder Geworden In 2021Energieneutraal Verbouwen: Stappenplan - Milieu Centraal
Energiezuinig Bouwen Met Doordachte ArchitectuurHet Is Een Stuk Duurder Geworden Om Een Huis Te Verbouwen

Al deze plannen kunnen aangepast worden naar gelang uw persoonlijkheid en levensstijl. Bij Woningen Compere mag u zelfs met een eigen architect een eigen plan voorleggen. Onze medewerkers bekijken dan wel eerst of dit plan haalbaar is of niet. Zo kan u bij Woningen Compere ook budget vriendelijk bouwen en kan u bepaalde dingen zelf afwerken of u kan opteren voor het bouwen van een winddichte ruwbouw.

Zo kan u uw woning laten meegroeien met uw gezin of deze in fase laten afleveren. Bij Woningen Compere wordt vaak gewerkt met vaste leveranciers waardoor ze de materialen ook goedkoper aan de klant kunnen aanbieden. Hierdoor ligt de gemiddelde prijs van een sleutel op de deur woning dan ook lager dan bij een woning die u zelf bouwt.

Kom Naar De Inspiratiemarkt Duurzaam Verbouwen!

Tevens ontvangt u de coördinaten van een bouwadviseur bij u in de buurt bij wie u terecht kan met al uw vragen en die vrijblijvend bij u langskomt om naar uw woondroom te luisteren. Op uw vraag bij Woningen Compere zal de bouwadviseur u volledig vrijblijvend een uitgebreide offerte overhandigen (sleutel op deur bouwen).

Navigation

Home

Latest Posts

Led Tl - Led Lampen

Published Sep 17, 21
6 min read

Zonwering - Info & Prijzen

Published Sep 16, 21
7 min read

Naamborden Bedrijf

Published Sep 08, 21
6 min read